UBB Generator: Need your input

Door Webgnome op donderdag 28 januari 2016 20:10 - Reacties (11)
Categorie: UBB Generator, Views: 2.265

Zoals in voorgaande posts te lezen viel heb ik een tijdje geleden de taak op mij genomen om een review ubb generator te ontwikkelen voor het film topic op https://gathering.tweakers.net. Nu wordt er al veel gebruik gemaakt van deze generator maar ik wil hem graag beter maken.

Nu vroeg ik mij af welke features het meeste gevraagd worden. Ik heb een aantal kandidaten:
  • Mogelijk maken van een gepersonaliseerde link waarmee al je voorgaande reviews zijn op te roepen en waar je nieuwe reviews aan kan toevoegen.
  • Keuze uit meerdere layouts
  • Keuze uit andere opmaak talen zoals bijv. HTML etc.
Laat in een reactie weten welke van bovenstaande je voorkeur heeft.

Volgende: Brussel 03-'16 Brussel
Volgende: Het is gelukt 01-'16 Het is gelukt

Reacties


Door Tweakers user Jeltel, donderdag 28 januari 2016 20:42

Gepersonaliseerde link lijkt me leuk.
Andere drie heb ik geen behoefte aan. Sterker nog, ik hem tegen meerdere layouts. Dat is onrustig in het topic.

Door Tweakers user Hoedje, donderdag 28 januari 2016 20:58

Liever niet meerdere layouts, want dan wordt het topic wel erg onrustig. Vind de generator verder top!

Door Tweakers user geert1, donderdag 28 januari 2016 21:10

Wat mij betreft is de generator ook eigenlijk prima zo, in grote lijnen. De drie genoemde features vind ik persoonlijk ook niet nodig, maar de eerste (persoonlijke link) is wel leuk voor wie daar behoefte aan heeft.

Verder nog twee kleine puntjes:

1. De afbeelding rechts bij een review lijkt niet consistent te worden weergegeven: soms vrij groot, soms kleiner en soms onzichtbaar, afhankelijk van welke review je bekijkt en bij welk schermformaat. Zie het topic op dit moment. Misschien goed om hier nog even naar te kijken en dit netter te maken (tenzij het niet aan de generator ligt maar aan de plaatser of aan GoT zelf).

2. Het woord "runtime" zou kunnen worden vertaald als "speelduur".

Door Tweakers user Jeroenneman, donderdag 28 januari 2016 21:21

Wat ik wel leuk zou vinden:

Je hebt nu heel veel reviews die zijn gemaakt met de UBB generator:

Kan daar geen ranglijst uit komen rollen?
Of een Top 3 van de maand?

Door Tweakers user Tk55, donderdag 28 januari 2016 23:34

Ik denk dat de UBB generator op het moment voldoende features heeft. Het lijkt mij dan ook niet nodig om meer features toe te voegen zoals verschillende layouts. Een persoonlijk linkje zou nog wel leuk zijn, maar je gaat dan al snel aan het doel van de generator voorbij en voor je het weet begin je een nieuwe film review website.

Door Tweakers user Ample Energy, vrijdag 29 januari 2016 08:56

Mij lijkt het persoonlijk wel prettig als er een minimum aantal woorden moet worden ingevuld. Sommige reviews zijn een enkele halve zin.

En ik zou het nog steeds prettig vinden om een klikbare afbeelding te hebben. Zo'n kleine foto is meer voor de sfeer dan dat het echt wat toevoegt.

En alsjeblieft geen meerdere lay outs :P

Verder moet ik zelf gaan posten, maar daar kan jij weinig aan doen. In ieder geval bedankt zo ver, want ik vind het een prettig topic om in de gaten te houden.

Door Tweakers user Webgnome, vrijdag 29 januari 2016 09:10

geert1 schreef op donderdag 28 januari 2016 @ 21:10:
...

1. De afbeelding rechts bij een review lijkt niet consistent te worden weergegeven: soms vrij groot, soms kleiner en soms onzichtbaar, afhankelijk van welke review je bekijkt en bij welk schermformaat. Zie het topic op dit moment. Misschien goed om hier nog even naar te kijken en dit netter te maken (tenzij het niet aan de generator ligt maar aan de plaatser of aan GoT zelf).
Zal ik inderdaad even naar kijken. Heeft waarschijnlijk met de tabel opmaak te maken.
Ample Energy schreef op vrijdag 29 januari 2016 @ 08:56:
...
En ik zou het nog steeds prettig vinden om een klikbare afbeelding te hebben. Zo'n kleine foto is meer voor de sfeer dan dat het echt wat toevoegt.
..
Waar zou de link naar moeten verwijzen? Naar de IMDB pagina, youtube query of iets anders?

Door Tweakers user Ample Energy, vrijdag 29 januari 2016 12:18

Webgnome schreef op vrijdag 29 januari 2016 @ 09:10:
[...]
Waar zou de link naar moeten verwijzen? Naar de IMDB pagina, youtube query of iets anders?
Een IMDB-link staat al onderin de review, dus ik dacht simpelweg aan een groter plaatje. Ik weet niet waar hij nu vandaan wordt gehaald? Ik ga er een beetje vanuit dat er eerst een plaatje bij IMDB wordt opgehaald en dat die wordt verkleind en daarna wordt weergegeven. Ik zou het wel leuk vinden om er op te kunnen klikken en hem dan vergroot te kunnen zien.

Door Tweakers user Webgnome, vrijdag 29 januari 2016 12:48

Ample Energy schreef op vrijdag 29 januari 2016 @ 12:18:
[...]

Een IMDB-link staat al onderin de review, dus ik dacht simpelweg aan een groter plaatje. Ik weet niet waar hij nu vandaan wordt gehaald? Ik ga er een beetje vanuit dat er eerst een plaatje bij IMDB wordt opgehaald en dat die wordt verkleind en daarna wordt weergegeven. Ik zou het wel leuk vinden om er op te kunnen klikken en hem dan vergroot te kunnen zien.
De afbeeldingen werden in eerste instantie vanaf IMDB af gehaald. Echter omdat IMDB dat niet leuk vind (en op een gegeven moment forbidden meldingen gaat uit spugen) ben ik over gegaan op self hosting. De afbeeldingen worden verkleind opgeslagen. Ik zal eens kijken of een link naar een grotere afbeelding gaat werken.

Door Tweakers user jbdeiman, vrijdag 29 januari 2016 13:13

Iets heel anders, maar wellicht wel leuk qua scores, deze met een paar categorieŽn toestaan, naast de algeheel score?

Bijv:
- Vermakelijkheid
- Special effects (indien van toepassing)
- Verhaal
- Acteerwerk

Voor mijzelf zou me dat beter helpen goede films uit te kiezen, waar iemadn zich bijvoorbeeld doodergert aan acteerwerk, maar de film wel een goed verhaal heeft, zou ik die best gaan kijken. nu is er alleen een algehele score die naar beneden gaat. Ik ben zelf bijvoorbeeld niet zo aan het kijken naar een film m.b.t. het acteerwerk, maar het gaat me meer om 't verhaal.

Door Tweakers user Jorgen, zaterdag 30 januari 2016 11:37

Ik vind de gepersonaliseerd link, met een overzicht van al je / iemands recensies erg leuk. Goed idee.

Daarnaast zou ik stemmen voor een uniforme lay-out. Dat is juist de kracht van de recensies: ze zijn overzichtelijk en daardoor goed te vinden en te lezen.

Eventueel de keuze om meerlaags te stemmen (acteren, plot, CGI, enz) kan een toevoeging zijn. Hoe bepalen we dan de eindscore? Een gemiddelde? Daar valt nog over te discussiŽren.

Wat mij naast een overzicht van de recensies van 1 persoon handig lijkt, is dat je een overzicht zou kunnen oproepen van alle recensies van dezelfde film, of alle recensies van films met dezelfde acteur. Die eerste moet waarschijnlijk wel te doen zijn, die tweede is misschien moeilijker. Dat weet ik niet.

De suggestie die iemand deed dat je de beste films van de maand, of van het jaar kunt oproepen, lijkt mij ook wel leuk. Alleen zijn het de de gereviewde films? Dat kunnen ook hele oude zijn, of juist de films die nu zijn uitgekomen? Leuk idee, maar niet altijd even makkelijk.

Wat ook een goede toevoeging kan zijn, is het makkelijker maken om zelf de juiste poster te kiezen, wanneer de ubbgenerator dat niet doet. Soms is de poster weg / leeg, soms is het enkel een movie-still, of een ander raar plaatje. Dat je dat dan handig zelf kunt aanpassen lijkt me wel fijn. (Of de generator moet in 1 x gewoon de goede filmposter weten te vinden, natuurlijk. Dat is nog handiger.)

Daarnaast is de filmposter nu een thumnail (prima) en als je erop klikt, is het nog steeds een thumbnail. In plaats daarvan zou ik graag de grotere poster willen zien, van IMDB bijv.

Hopelijk heb je hier iets aan.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 30 januari 2016 11:38]


Reageren is niet meer mogelijk