Vandaag is de dag: VN verdrag inzake rechten van personen met een handicap.

Door Webgnome op dinsdag 19 januari 2016 08:00 - Reacties (12)
Categorie: handicap en maatschappij, Views: 1.862

Vandaag is dan eindelijk de dag aangebroken dat het kabinet gaat stemmen over het VN verdrag inzake de rechten van personen met een handicap. Het kan voor heel veel mensen een vrolijke dag worden.

Dat het een maatschappelijk probleem is heeft iedereen dit weekend kunnen zien op social media.Twitter en Facebook stonden vol van de #jekomternietin berichten. Met deze hashtag werden situaties aangekaart die niet door de beugel kunnen. Er zijn diverse open brieven geschreven en wereldkundig gemaakt en op andere manieren is het ongenoegen over de huidige situatie kenbaar gemaakt.

Hopelijk komt daar vanavond verandering in en wordt Nederland voor meer dan 1 miljoen mensen met een handicap een iets mooiere plek.

Volgende: Vandaag is de dag. Poging 2 01-'16 Vandaag is de dag. Poging 2
Volgende: Geachte heer Bosman. Een open brief aan cultuurtheoloog Frank G. Bosman 01-'16 Geachte heer Bosman. Een open brief aan cultuurtheoloog Frank G. Bosman

Reacties


Door Tweakers user Jeroenneman, dinsdag 19 januari 2016 09:19

Wat een kinderachtig gedrag van de VVD.

Maar ach, binnenkort zijn ze niet meer de grootste partij, en zullen zij net als de andere partijen moeten beginnen met slikken.

Door Tweakers user i-chat, dinsdag 19 januari 2016 10:17

punt is - wat gaat er dan veranderen, niets toch zeker,

om eens een aantal voorbeelden te noemen, vroeger had jehandicapten, dat waren mensen in een rolstoel, met een hoorijzer, of een blindenstok, deze mensen kregen via het awbz alle nodige middelen om te kunnen leven, en alle hulp om aan het werk te komen, soms zelfs als dat betekende dat de staat een deel van hun loon betaalde (zo'n bedrag was altijd lager dan een bijstands- of gehandicapten-uitkering, dus dat zat wel goed). verder had je nog de mellkertbaan, een fenomeen waar mensen die anderszins geen enkele kans maakten op werk en/of inkomen, toch nuttig konden zijn. scholen, en zorgtehuizen bleven schoon en in goede staat, als er iets kapot ging kwam de melkertman het wel repareren. maar ja bezuinigingen.

nu wordt je als gehandicapt iemand gekort op je uitkering tot bijstandsnivo als je geen baan kunt vinden, terwijl de werkgelegenheid juist al aan het dalen is, dus als zelfs gewone mensen al niets kunnen vinden, dan gehandicapten al helemaal niet, de subsidies op arbeid zijn er nagenoeg geheel uit, en de kosten voor OV zijn nog steeds overdreven hoog,

Door Tweakers user i-chat, dinsdag 19 januari 2016 10:19

.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 januari 2016 10:20]Door Tweakers user Webgnome, dinsdag 19 januari 2016 10:22

Dit gaat natuurlijk over meer dan alleen maar werkgelegenheid zie een vorige post van mij. Het gaat er om dat als de overheid echt wil dat we een participatie samenleving worden dat veel vroeger dan het arbeidsproces begint.

Als je als gehandicapte altijd langs de zijlijn hebt gestaan ( hiermee zeg ik dus niet dat alle gehandicapte dat ook daadwerkelijk staan) dan wordt het verdomd lastig om je in deze andere wereld te kunnen passen.

Door Tweakers user H!GHGuY, dinsdag 19 januari 2016 12:42

VN verdrag...
Wie gelooft die jongens nog?
Echt, welk dagdagelijks verschil gaan die grote woorden maken? We zijn minstens 10jr verder voor je de eerste kleine stapjes zal zien, als er al iets verandert.

We kunnen met z'n allen nog niet eens de universele rechten van de mensen respecteren.

Misschien ben ik te pessimistisch over grote logge bureaucratisch organen en ik wil je ook je dagje vreugd niet afnemen, maar laten we ook vooral realistisch blijven... Veel landen hebben nu ook al wetten en regels hieromtrent die ook niet nageleefd worden.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 januari 2016 12:42]


Door Tweakers user Webgnome, dinsdag 19 januari 2016 12:52

Het klopt inderdaad dat het niet morgen is opgelost. Dat lijkt mij ook dat iedereen die dit in de gaten houd wel in de gaten heeft. Het gaat er om dŠt het wettelijk verankerd wordt. Immers als je een participatiesamenleving ( mooi woord ) wilt dan zul je daar ook de wettelijke kaders voor moeten opzetten.

In landen om ons heen zie je dat het op bepaalde vlakken beter geregeld is dan in ons kleine kikkerlandje wat altijd hoog van de toren blaast als het gaat over mensen rechten.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 januari 2016 13:13]


Door Tweakers user Little Bear, dinsdag 19 januari 2016 15:33

Lol zelfs BelgiŽ heeft dat verdrag al aanvaard in 2009. Trage jongens die Nederlanders 8-)

Door Tweakers user Webgnome, dinsdag 19 januari 2016 16:59

En vers van de pers: De stemming is vertraagt tot later deze week. OfficiŽle reden is dat de SGP zich eerst wil beraden over een aanvulling op het amendement... Alsof het nog niet eerder is uitgesteld geweest...

Door Tweakers user jimz93, dinsdag 19 januari 2016 18:06

hoho eens even, taalvauten vallen niet onder de categorie handicap! :9

Door Tweakers user Webgnome, woensdag 20 januari 2016 11:14

(wel als je dyslexie hebt... ;) )

Door Tweakers user TommyboyNL, woensdag 20 januari 2016 18:07

Nope, dan vallen ze onder luiheid. Er zijn zat dyslectici die prima zonder fouten kunnen schrijven, het kost ze alleen wat meer moeite. Er zijn echter veel meer dyslectici die hun dyslexie als excuus gebruiken om maar geen moeite te hoeven doen om een fatsoenlijke zin te hoeven schrijven, en dat terwijl er zo veel moderne hulpmiddelen zijn die het ze makkelijk kunnen maken...

Reageren is niet meer mogelijk