UBB Generator

Door Webgnome op woensdag 23 december 2015 19:48 - Reacties (4)
Categorie: UBB Generator, Views: 2.929

Zoals menigeen van jullie weet wordt er sinds kort in het Welke film(s) heb je laatst gezien en wat vond je? topic gebruik gemaakt van de door mij gemaakte UBB Generator. In de komende posts wil ik hier verder op in gaan. Vooral de manier waarop deze tot stand is gekomen. Maar ook de punten waar ik tegenaan gelopen ben tijdens de ontwikkeling.

Voor0dat ik deze serie ga starten even een kleine update. Er is nu ook een Gallery pagina waar je de filmposters kunt zien van alle films waarvan informatie is opgevraagd via de Generator.

Wat doet de UBB Generator?
Zoals de frequente GoT bezoeker wel weet kun je gebruik maken van tags om je tekst te voorzien van opmaak. Deze tags worden ook wel UBB tags genoemd. De UBB Generator is ooit ontwikkeld door Twylight and Wiethoofd om voor het benoemde topic een mooie opmaak te laten genereren voor de gebruiker.

De gebruiker schreef zijn review , voegde daar zelf wat opmaak tags aan toe en vervolgens werdt er een ubb tag opmaak gegenereerd zodat wanneer je deze plakt in het topic je een eenduidige opmaak krijgt van reviews.

Inhoud van de UBB Generator series:

Volgende: UBB Generator Part 1: De Architectuur 12-'15 UBB Generator Part 1: De Architectuur

Reacties


Door Tweakers user mat.hi.as, donderdag 24 december 2015 12:40

Ik ben een regelmatige lurker in het genoemde forum, en zou het leuk vinden om de achtergrond van de UBB-generator te lezen, leuk!

Door Tweakers user JerX, donderdag 24 december 2015 13:47

Leuk! Ben al tijd niet meer in he topic geweest en de UBB generator was geniaal.

Op een gegeven moment waren er te veel mensen die het topic echt verziekt hebben. Geen onderbouwende mening en random mensen onderuit halen. Heb ook niet meer in het topic gekeken sinds.. zonde want het was leuk.

Door Tweakers user Puch-Maxi, donderdag 24 december 2015 19:35

Ik las USB Generator, my bad! :D

Door Tweakers user Pruimenvlaai, zondag 27 december 2015 12:43

het is me eigenlijk niet duidelijk wat een UBB generator is?

Reageren is niet meer mogelijk