Brussel

Door Webgnome op dinsdag 22 maart 2016 18:19 - Reacties (11)
Categorie: -, Views: 3.190

Het enige dat ik er , buiten het forum op, over kwijt wil is dit:

"Ja, we moeten de daders ,voor zover mogelijk, straffen. Maar we moeten ook verantwoordelijkheid nemen voor de maatschappij die we zelf hebben gecreëerd waarin dit soort dingen kunnen gebeuren.

Iedereen kan een abdel salaam worden. Als je er voor zorgt dat jij dat niet wordt en je zorgt dat mensen om jou heen dat ook niet worden dan kunnen we met zijn allen dit probleem aanpakken en de wereld beter maken."

UBB Generator: Need your input

Door Webgnome op donderdag 28 januari 2016 20:10 - Reacties (11)
Categorie: UBB Generator, Views: 2.319

Zoals in voorgaande posts te lezen viel heb ik een tijdje geleden de taak op mij genomen om een review ubb generator te ontwikkelen voor het film topic op https://gathering.tweakers.net. Nu wordt er al veel gebruik gemaakt van deze generator maar ik wil hem graag beter maken.

Nu vroeg ik mij af welke features het meeste gevraagd worden. Ik heb een aantal kandidaten:
  • Mogelijk maken van een gepersonaliseerde link waarmee al je voorgaande reviews zijn op te roepen en waar je nieuwe reviews aan kan toevoegen.
  • Keuze uit meerdere layouts
  • Keuze uit andere opmaak talen zoals bijv. HTML etc.
Laat in een reactie weten welke van bovenstaande je voorkeur heeft.

Het is gelukt

Door Webgnome op donderdag 21 januari 2016 13:03 - Reacties (28)
Categorie: handicap en maatschappij, Views: 5.465

Er komt een algemene verplichting om openbare gebouwen en ruimten toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. De verplichting moet ingaan per 1 januari 2017. In de Tweede Kamer is achter de schermen druk onderhandeld om een meerderheid te krijgen voor wijzigingsvoorstellen bij de uitvoeringswet van een verdrag. Daarover is nu overeenstemming bereikt.

Het compromis komt erop neer dat bedrijven eenvoudige aanpassingen moeten doen zodat gehandicapten overal toegang hebben, maar dat wel duidelijker wordt vastgelegd dan eerder de bedoeling was wat dat in de praktijk voor de betrokken instellingen betekent.

Rechtszaken voorkomen

Het plan dat gebouwen toegankelijk moeten zijn, komt van PvdA, GroenLinks en ChristenUnie. CDA en SGP stelden daarop voor dat in een algemene maatregel van bestuur (amvb) komt te staan welke verplichtingen de betrokken instellingen precies hebben. Daarin worden bepalingen opgenomen over wat redelijkerwijs van hen mag worden verwacht. CDA en SGP waren bang dat er anders allerlei rechtszaken zouden komen.

De partijen hebben nu een akkoord bereikt over steun aan elkaars voorstellen en er is een meerderheid in de Kamer.

PvdA-Kamerlid Van Dijk, de initiatiefnemer van het in de wet vastleggen van de toegankelijkheid, spreekt van een historische dag voor mensen met een beperking. "Toegankelijkheid wordt de norm, ontoegankelijkheid de uitzondering." Overigens moet na de Tweede ook de Eerste Kamer nog met de nieuwe wet akkoord gaan.

bron: nos.nl

Vandaag is de dag. Poging 2

Door Webgnome op donderdag 21 januari 2016 09:02 - Reacties (12)
Categorie: handicap en maatschappij, Views: 2.569

Afgelopen dinsdag zou het de dag moeten worden voor veel gehandicapten in Nederland. Op deze dag zou namelijk het amendement van Otwin van Dijk worden behandeld om eindelijk het Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap te ratificeren.

Echter op het allerlaatste moment ging de stemming niet door. De reden? de SGP had nog bedenkingen bij een aanvulling door twee andere partijen en moest daar eerst onderzoek naar doen. Vandaag is dus opnieuw de dag die voor veel gehandicapten het verschil kan maken of dat er in de komende jaren verandering komt in de toegankelijkheid van de maatschappij of dat er gezegd wordt dat er stappen worden gemaakt om dit mogelijk te maken. (De wel bekende papieren tijger)

Natuurlijk gaat het over iets meer dan alleen maar een drempeltje maar bijvoorbeeld ook over webwinkels die voorleesknoppen moeten gaan implementeren. En ja dit alles natuurlijk in alle redelijkheid.

Vandaag is de dag: VN verdrag inzake rechten van personen met een handicap.

Door Webgnome op dinsdag 19 januari 2016 08:00 - Reacties (12)
Categorie: handicap en maatschappij, Views: 1.984

Vandaag is dan eindelijk de dag aangebroken dat het kabinet gaat stemmen over het VN verdrag inzake de rechten van personen met een handicap. Het kan voor heel veel mensen een vrolijke dag worden.

Dat het een maatschappelijk probleem is heeft iedereen dit weekend kunnen zien op social media.Twitter en Facebook stonden vol van de #jekomternietin berichten. Met deze hashtag werden situaties aangekaart die niet door de beugel kunnen. Er zijn diverse open brieven geschreven en wereldkundig gemaakt en op andere manieren is het ongenoegen over de huidige situatie kenbaar gemaakt.

Hopelijk komt daar vanavond verandering in en wordt Nederland voor meer dan 1 miljoen mensen met een handicap een iets mooiere plek.